Hidroterápia

A hidroterápia a víz terápiás célokra történő felhasználását jelenti.

A fizioterápia egyéb módszereihez hasonlóan rendkívül hasznos a műtéteket követő rehabilitációban, mozgásszervi-, neurológiai problémák kezelésében, alkalmazásával gyorsabb és teljesebb gyógyulás érhető el. A betegségek megelőzésében is fontos szerepet játszik, segít elérni és fenntartani a jó fizikális kondíciót. Hidroterápiához tartoznak a váltott hőmérsékletű fürdők, és a kádban végzett kezelések.

A kezelések alkalmával a víz speciális tulajdonságait használjuk, melyek a hőhatás, a felhajtó erő, a víz ellenállása a mozgás során, illetve néhány esetben a hidrosztatikai nyomás.
Az úsztatáson és a víz alatti futószalagon való, váltakozó sebességű sétán, fuáson kívül végezhetünk a kádban masszázst, passzív mozgatást, asszisztált- és aktív gyakorlatokat is.

A vízi torna előnye, a szárazföldivel szemben, hogy megkönnyíti az állat számára testsúlyának elviselését, illetve az ellenállás kihasználásával célzottan tudunk izmokat erősíteni. A víz ellenállása miatt pedig olyan izmok is dolgoznak, amelyek egyébként átlagos körülmények közötti mozgás során kevésbé vannak igénybevéve. Sok esetben a talajon még nem terhelhető végtag, állatorvosi konzultációt követően, a vízben mozgatható, illetve az egészséges végtagok túlterhelése elkerülhető.

Neurológiai betegségek, bénulások kezelésében szinte pótolhatatlan előnyökkel jár a fizioterapeuta segítségével végzett vízi terápia. Ezek a betegek a szárazföldön gyakran képtelenek mozogni, de a víz különleges fizikai tulajdonságai miatt a víz alatti szalagon szépen sétálnak.

A túlsúlyos kutyáknak segít a testsúly csökkentésben, sportoló, dolgozó kutyáknak pedig kitűnő kegészítő edzés.

A kezelést szakképzett és kellő gyakorlattal rendelkező terapeuta készíti elő és azt személyesen végzi el. Ön minden esetben biztos lehet abban, hogy kutyája megfelelő kezekben van és természetesen kellően tiszta vízben kapja meg a számára szükséges kezeléseket. Higiéniai elvárásaink rendkívül magas színvonalúak.

Kezelőnkben nyugodt, barátságos, tiszta környezetben várjuk kedves vendégeinket!

Bejelentkezés itt.

Fontos tudnivalók a hidroterápiával (víz alatti futószalag) kapcsolatban:

1. Bőrbetegséget vagy bőrsérülést jelezni kell a kezelés előtt a terapeutának.

2. Hasmenés, hányás, láz vagy fertőző betegség esetén tilos a hidroterápia.

3. A kezelés előtt 3-4 órával ne egyen a kutya.

4. A terápia menetét, idejét, a szalag sebességét mindig a terapeuta határozza meg. Az ebfizio az egyetlen hidroterápiás kezelő, ahol szakképzett terapeuták végzik a kezelést.

5. Amennyiben nem megfelelő az egyeztetett időpont, kérjük minél hamarabb jelezze nekünk.

6. A soron következő kezelést mindig előre kérjük rendezni. Amennyiben a kezelés lemondása 24 órán belül történik az összeget nem áll módunkban visszaadni.

7. Késés esetén a kezelési idő a késés idejével csökken, amennyiben a késés jelentős a terapeuta megtagadhatja a kezelést, de a kezelés összegét ki kell fizetni. Ennek oka, hogy nem szeretnék a következő pácienseket hosszan megváratni.

8. Törölközőt nem szükséges hozni.

9. A kezelés végén igyekszünk teljesen megszárítani az ebet, de javasolt a kutyakabát használata, illetve a kezelés után meleg helyen tartsuk az ebet.

10. Csak saját felelősségre tartózkodhat a gazdi a hidroterápiás kezelőben. Az esetleges károkért vagy elázásért nem vállalunk felelősséget. 🙂